POZIV NA BESPLATNU EDUKACIJU osnove bajaškog rumunjskog jezika za odrasle

Admin Edukacije, Novosti

Pozivamo Vas na sudjelovanje u kratkom tečaju osnova bajaškog rumunjskog jezika, namijenjenom u prvom redu odgajateljima, učiteljima i stručnim suradnicima, te svim odraslima koji rade s djecom Romima.

Tečaj Buna Zua! Kum ješć? – Osnove bajaško-rumunjskog jezika za odrasle podijeljen je u 8 tematskih jedinica (pozdravi i upoznavanje, brojevi, dijelovi tijela, hrana i piće, prostor škole i učionice, obitelj, osnovne radnje u svakodnevici i ponavljanje), tijekom kojega će polaznici usvojiti osnove rječnika i gramatike važnih za dječju svakodnevicu.

Svi polaznici će dobiti i priručnik ‘Buna zua! Kum ješć?’ za učenje osnova bajaškog rumunjskog jezika (autori: S. Brajković, I. Čurila, A. Korbar, E. Kralj, B. Novak, P. Radosavljević, POU Korak po korak, 2017.).

Tečaj traje 16 sati i podijeljen je u 8 susreta (u blok satove).

Održavat će se ponedjeljkom od 17:00 do 18:30 u prostorijama Osnovne škole Orehovica.

Prvi susret održat će se u ponedjeljak, 13. prosinca 2021. u navedenom terminu.

Sljedeći termini su: 20.prosinca 2021; 3. siječnja 2022; 10 siječnja 2022; 17. siječnja 2022; 24. siječnja 2022; 31. siječnja 2022. i 7. veljače 2022.

Voditelji tečaja su dr.sc. Petar Radosavljević s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Natalija Sklepić, učiteljica razredne nastave koja radi u predškoli u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pribislavcu i Sanja Oršuš, pomagačica u Osnovnoj školi Orehovica.

Najveći broj polaznika u grupi je 15 osoba, a grupa će se popunjavati redom zaprimljenih prijava.

Sudjelovanje na tečaju je besplatno, a putni troškovi nisu pokriveni.

Za sudjelovanje u ovoj edukaciji mogu se prijaviti:

  • Individualni članovi REYN-Hrvatska,
  • Institucionalni članovi mogu prijaviti maksimalno 2 osobe.

Ukoliko još uvijek niste član/ica REYN-Hrvatska, učlaniti se možete OVDJE.

Prijavni obrazac nalazi se OVDJE,  pošaljite nam ga popunjenog do petka 9.12.2021. mailom na adresu iva@korakpokorak.hr.

Edukacija će se održati pod svim epidemiološkim mjerama, a za sudjelovanje je potrebna Covid potvrda.