POTICAJNO RODITELJSTVO

Admin Edukacije

U okviru programa ‘Faza III: Testiranje jamstva za svako dijete’ Europske unije, a u kojem je Pučko otvoreno učilište ‘Korak po korak’ sudjelovalo kao provedbeni partner UNICEF-a za Hrvatsku osmišljena je i provedena edukacija za facilitatore radionica za roditelje “Poticajno roditeljstvo”.

Radionice za roditelje djece predškolaca ‘Poticajno roditeljstvo’ za cilj imaju stvaranje djelotvornijeg okruženja za učenje kod kuće, pogotovo za one obitelji čija djeca ne pohađaju predškolske ustanove ili pohađaju kraće predškolske programe.

U okviru ‘Poticajnog roditeljstva’ poseban se naglasak stavlja na poticanje ovladavanja vještinama opismenjivanja i razumijevanja matematičkih koncepata u kućnom okruženju. Sudionici ove edukacije, budući voditelji radionica za roditelje, kroz niz interaktivnih aktivnosti stječu znanja i vještine važne za pripremu i izvedbu radionica poput temeljnih znanja o strategijama za razvoj predčitačkih i predmatematičkih vještina i relevantnim odgojnim temama. Također, cilj je edukacije osnažiti komunikacijske vještine važne za ostvarivanje suradnje s roditeljima te vještine facilitiranja ključne za aktivno učenje sudionika i stvaranje uključivog okruženja tijekom radionica za sve roditelje, bez obzira na njihova prethodna iskustva ili podrijetlo.

Više o edukaciji ovdje.