REYN istraživanje o ranom djetinjstvu: Hrvatska

Admin Istraživanja, Novosti, Resursi

Nakon dvije pandemijske godine i 10 godina postojanja, međunarodna REYN mreža održala je svoj jubilarni godišnji sastanak uživo 19.-21. listopada u Barceloni. Zajedno s ISSA koordinatoricama, predstavnici 10 nacionalnih REYN članica  (Belgija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Italija, Mađarska, Nizozemska, Slovačka, Slovenija i Ukrajina) zajedno su promišljali uspjehe i izazove te oblikovali budući strateški okvir inicijative.

S partnerima sa Sveučilišta u Barceloni, CREA grupom romskih znanstvenika, predstavljene su prve spoznaje REYN istraživanja o ranom djetinjstvu o statusu romske djece u 11 zemalja Europe (snimku predstavljanja možete vidjeti ovdje). Glavne spoznaje o stanju u Hrvatskoj mogu se vidjeti na infografici u nastavku. Studija će biti predstavljena i na nacionalnoj konferenciji u Hrvatskoj 16. prosinca 2022. g. na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu.

Za infografiku kliknite na naslovnicu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Više o #EURomaChildren21 

Proveli smo upitnike s 29 stručnjaka iz područja odgoja, obrazovanja i skrbi za djecu, intervjuirali smo 50 roditelja iz romskih obitelji te proveli dubinske intervjue s profesionalcima i donositeljima odluka. Dijelimo i poseban ‘isječak’ rezultata koji ukazuje na nužnost pružanja podrške roditeljima i djeci kako bi se bolje povezali sa odgojno obrazovnim ustanovama i kako bi kod kuće mogli pružiti više poticaja za učenje djece.
Za infografiku kliknite na naslovnicu.